Blog

Draagdoek? Een last of een verlichting?

  • Geplaatst op
Draagdoek? Een last of een verlichting?

Babydraagdoek? Een last of een verlichting?

De draagdoek vindt zijn oorsprong al in het verre verleden. In de tijd toen de mens nog geen vaste woonplek had werden de baby’s ten alle tijden bij hun moeder gedragen. Om een baby in het wild ergens neer te leggen werd de baby een makkelijke prooi voor allerlei wilde dieren. Wat ook mee speelde is dat de moeders kort naar hun bevalling alweer aan het werk moesten. Om het kindje dichtbij hun te houden werd deze op het lichaam gedragen. Dit zien wij in bepaalde landen in het heden nog steeds gebeuren.

Ongeveer 3 eeuwen geleden werd de kinderwagen uit gevonden. Deze heeft een enorme groei doorgemaakt en is helemaal geïntrigeerd in onze hedendaagse leven. Echter zo’n 50 jaar geleden begon de babydraagdoek zijn terugkeer te vinden en zien wij deze telkens meer terug komen in het straatbeeld. Wij van Tevredenbaby snappen wel waarom telkens meer mensen overstappen naar de draagdoek

Wij van Tevredenbaby.nl hebben hieronder … voordelen op een rij gezet waarom het dragen van je kindje in een draagdoek bijdraagt aan een tevredenBABY en uiteraard de ouders.

1- Geniet van het speciale moment samen. Wanneer jij je kindje in een draagdoek draagt dan hebben jullie een speciaal moment samen. Heerlijk je kindje dicht tegen je aan geeft jullie beide een geborgen gevoel.
2- Veilig en vertrouwd. Je kindje is gewend om bij jou te zijn en voelt zich veilig en vertrouw om dichtbij je gedragen te worden. Ook heeft je kindje minder last van prikkels om zich heen wanneer hij/zij met het gezichtje naar jou toe zit. Wat er ook nog bij komt is dat het zicht veld van een baby ongeveer vanaf borst tot gezicht is.
3- Ideaal om een band met papa op te bouwen. Omdat je kindje dicht bij papa gedragen kan worden komt er sneller en een betere band tussen je kindje en papa.
4- Extra aanmaak oxytocine. Oxytocine, ook wel het knuffel/geluk hormoon genoemd wordt sowieso aangemaakt nadat je kindje geboren is maar door je kindje dicht tegen je aan te dragen wordt dit nog meer aangemaakt wat allemaal positieve effecten heeft op jullie beide. Het heeft een positieve effect op je borstvoeding en je kindje voelt zich nog vertrouwder bij jou
5- Rustgevend voor je kindje. Door je kindje te dragen hoort je kindje jou hartslag en hoort je stem goed. Dit heeft een rustgevend effect op je kindje
6- Verminderd krampjes en reflux. Doordat je kindje rechtop zit heeft hij/zij minder last van reflux. Wat ook meespeelt is dat je kindje door rechtop te zitten zijn/haar spiertjes sneller ontwikkeld wat weer een positieve werking heeft op krampjes.
7- Ga er makkelijk op uit. Zet je kindje in de draagdoek en ga er op uit. Je houdt je handen vrij om te zorgen dat je kindje veilig is. Ook hoef je niet met de kinderwagen te slepen en kan je makkelijker overal heen. Zo kan je makkelijker een bus of trein in en hoef je niet de kinderwagen in de auto te tillen.

Zoals je hierboven kan lezen zijn er veel voordelen van het dragen van je kindje. Er zijn wel een paar punten waar je op moet letten.
Ga bijvoorbeeld nooit rennen of fietsen met je kindje in een draagdoek. Let ook op dat je kindje goed door zijn/haar neusje kan ademen en kijk goed naar de instructies welke door de fabrikant gegeven worden.

Het dragen van je kindje in een draagdoek is en vele opzichten een voordeel.

De vraag of een babydraagdoek een last of verlichting is kan alleen jij zelf voor jezelf beantwoorden! Wij zijn overtuigd dat het dragen van je kindje bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind.


Mocht je vragen hebben stuur ons dan een berichtje en wij geven je snel antwoord!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »